FONTOS Megütötték a forintot, egyre közelebb a 400-as euró
 
Előfizetői tartalom

Frida virágai - Az elmúlt évek legnépszerűbb kiállításának művészéről

Portfolio
A tavalyi év legnépszerűbb, leglátogatottabb hazai kiállítása a Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlata volt (Frida Kahlo. Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból). Szintén tavaly, a londoni Victoria & Albert Museum is a karizmatikus mexikói festő köré szervezte az egyik legsikeresebb kiállítását. A Frida Kahlo: Making Her Self Up a művész személyes tárgyaiból, leveleiből, ékszereiből, ruháiból válogatott. A két kiállítás egybeesése és vitathatatlan népszerűsége arra is rávilágít, hogy a festő művészete és személyisége, az a tudatosan kialakított imázs, amely megnyilvánult az öltözködésében és a viselkedésében, egyaránt fontos szerepet játszik abban, hogy ma Fridával nem lehet "mellélőni", legalábbis nagyon úgy tűnik. Ki ezért, ki azért találja meg benne rajongása, érdeklődése tárgyát.

Feminista, popkulturális ikon, aki ruhákról, tetoválásokról, címlapokról néz vissza ránk, művész, akinek a képei a valóság és a képzelet határán billegnek, újra és újra kérdéseket ébresztve a szemlélőben. Annak, hogy a Frida-jelenség ilyen átütő erejű, az egyik oka az lehet (a tudatos brandépítésen túl), hogy a festőről kialakult kép nagyon koherens. Az ikonikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés