Nyolcas nyerő szériában Amerika Percről-percre

2018. május 14. 22:08    
nyomtatás
 
Zsinórban a nyolcadik a napját zárták emelkedéssel a vezető amerikai indexek, bár azért komoly emelkedésről túlzás lenne beszélni, alig volt érezhető a javulás.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Tovább menetelt az olaj 2018.05.14 22:08

Egész nap emelkedésben volt az olajár, végül a Brent 1,8%-kal 78,27 dollárig emelkedett, míg a WTI ára 0,9 százalékkal emelkedett hordónként.

Nem volt kimagasló teljesítmény 2018.05.14 22:06

A Dow-komponensek közül egyik papír sem mutatott kimagasló teljesítményt, a UnitedHealth 1,8%-os drágulása volt a legnagyobb, de a másik oldalon ezt majdnem kompenzálta a Johnson & Johnson.

Mindenhol maradtak a pluszok 2018.05.14 22:04

A napot végül a Dow Jones index 0,3%-os pluszban zárta, az S&P-50 és a Nasdaq pedig egyaránt 0,1 százalékos erősödést mutatott. Vagyis alig érezhető volt a javulás, de ez is elég volt ahhoz, hogy nyolc naposra hízzon a nyerő széria, amire tavaly szeptember óta nem volt példa.

Szép lassan behúzza a féket Amerika 2018.05.14 20:18

A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones a kereskedés második felére lassított, már csak 0,1 százalékos pluszban van, miközben az S&P-500 már 0,1 százalékos mínuszt mutat, a Nasdaq pedig pénteki záróértéke körül stagnál. A nap nyertese a Wal-Mart, mely 1,4%-ot javított a Dow-komponensek közül.

Kapaszkodnak az amerikai indexek 2018.05.14 18:36

A hétfői kereskedés félidejénél a Dow Jones index 24 948 ponton állt, ami 0,4%-kal volt magasabb a múlt pénteki záró szintnél. Az S&P-500 index eközben 0,2 százalékkal, míg a Nasdaq fél százalékkal került feljebb.

Kapaszkodnak az amerikai indexek

A Dow Jones index komponensei között egyelőre nincs kiemelkedő teljesítmény, a harminc papír többsége mérsékelt erősödést mutat. Jól jelzi a hangulatot, hogy a General Electric 1,3%-os emelkedéssel a legnagyobb elmozdulást mutatja, de nem sokkal marad el mögötte a UnitedHealth és a Wal-Mart.

Kapaszkodnak az amerikai indexek

Az utóbbi napok drágulása után tovább emelkedik az olaj világpiaci ára, a Brent hétfő este 77,88 dolláron állt hordónként, ami 1,3%-os drágulást jelentett, míg a WTI típusú nyersolaj 0,6%-kal drágult.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Senior portfólió-menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium