Sorra mennek csődbe a nyugdíjasok Amerikában

2018. augusztus 8. 09:26    
nyomtatás
 
Háromszor annyi 65 és 74 év közötti amerikai jelent csődöt ma, mint 1991-ben, miközben a 24-35 év közötti fiatalok körében ugyanezen időszak alatt harmadára esett vissza a csődbejelentők száma - írja a Világgazdaság a Consumer Bankruptcy Project legfrissebb tanulmányára hivatkozva.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A friss tanulmány szerint 1991 óta jelentősen megnőtt az amerikai nyugdíjasok körében a csődbejelentők száma, és ez nagy valószínűséggel csak töredéke a valódi számnak, sok idős ember ugyanis nem kér hivatalosan segítséget.

Amellett, hogy folyamatos a társadalom elöregedése, a probléma másik, talán ennél is nagyobb forrása, hogy az emberek nem tesznek félre eleget időskori éveikre, miközben kormányzati és munkáltatói oldalról folyamatosan csökkentik a nyugdíjhozzájárulást.

Azok a 65 év felettiek, akik csődvédelmet kértek, olyan okokat említettek, mint a túlzott egészségügyi kiadások, jövedelemcsökkenés, eladósodottság. Ez utóbbi egybecseng azzal, hogy az Employee Benefit Research Institute elemzése szerint az 55 évnél idősebbek vezette, alacsonyabb összbevételű háztartások több mint 13 százalékában a bevételek 40 százalékát viszi el az adósságtörlesztés.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium