Pluszban zártak az amerikai tőzsdék Percről-percre

2019. május 15. 22:01    
nyomtatás
 
Komoly mínuszokat radírozott le egy piaci pletyka, amely Trump védővámainak elhalasztásáról szól az amerikai tőzsdéken, végül mindhárom fő amerikai részvényindex pluszban zárt.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Pluszban zárt Amerika 2019.05.15 22:01

Komolyabb pluszban zárták a mai kereskedést a főbb amerikai részvényindexek, a kereskedési hangulatot elsősorban a amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos jó hírek és az újabb kamatvágásokkal kapcsolatos pletykák mozgatták.

A mai nap

  • a Dow Jones 0,48%-os,
  • a Nasdaq 100 1,17%-os,
  • az S&P 500 pedig 0,59%-os pluszban tért nyugovóra.

Erős zárás felé közelítünk 2019.05.15 20:36

Egyre nagyobb pluszban vannak az amerikai részvényindexek, most, hogy a kereskedelmi feszültségek enyhülésével kapcsolatos híreket még az atlantai Fed is megfejelte azzal, hogy még akár kamatvágásokra is sor kerülhet a következő nyolc hónapban.

Bő egy órával zárás előtt

  • a Dow Jones 0,67%-os,
  • az S&P 500 0,79%-os,
  • a Nasdaq 100 pedig 1,38%-os pluszban van.

Tartja a pluszokat Amerika 2019.05.15 18:58

Három óra van vissza zárásig, a kereskedelmi tárgyalásokról érkező pozitív hírek lendületének köszönhetően egyelőre kitartanak a pluszok az amerikai tőzsdéken.

A Dow komponensei közül négyet kivéve eddig minden pluszban van, a legnagyobb emelkedést a Visa, a Pfizer és a Coca-Cola teljesítette eddig a mai kereskedősben, a legnagyobb mínuszt pedig a 3M produkálta, fél százalékos eséssel.

Folytatódik Trumpék tárgyalása Kínával 2019.05.15 18:02

Nem álltak le a Kínával való kereskedelmi tárgyalások, Steven Mnuchin pénzügyminiszter hamarosan ismét az ázsiai országba utazik, hogy "szabad és fair kereskedelemről" egyeztessen a kommunista országgal - írja a Wall Street Journal.

tovább a cikkhez...

Eltűnt a borús hangulat az amerikai tőzsdékről: pluszban a nagyobb indexek 2019.05.15 17:32

190 pontos esésben nyitotta a mai kereskedést a Dow Jones Industrial Average, majd erős pluszba fordult, miután kiszivárgott, hogy Donald Trump elnök egyelőre hat hónapja elhalasztja az Európára kivetni tervezett védővámok implementálását. A jó hírek ráfértek egy olyan piacra, amely napok óta igencsak volatilis a Kínával való kereskedelmi tárgyalások feszült állapota és az újabb és újabb védővámok kivetése óta:

2019.05.15 16:49 Elhalaszthatja Trump az autóipari vámok megemelését

A hírre az autógyárak papírjai nagyot emelkedtek: a Fiat Chrysler 1,5%-ot, a Ford 1,3%-ot és a General Motors 0,7%-os ment nyitás óta.

Jelenleg

  • a Dow Jones 0,35%-os,

  • az S&P 500 0,5%-os,

  • a Nasdaq 100 pedig 0,92%-os pluszban van.

Eltűnt a borús hangulat az amerikai tőzsdékről: pluszban a nagyobb indexek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium