Szép csendben őrült összegeket síbolnak el a szupergazdagok - íme 10 ijesztő eset

2018. március 10. 06:05    
nyomtatás
 
Gazdag színészek, ingatlanmágnások, cégtulajdonosok síbolnak el milliárdos vagyonuk mellé még sokmillió dollárnyi adót, sőt, van, hogy komplett ipari konglomerátumok állnak össze, hogy hamis számlákkal megspórolják az áfát. Szerencsére az adóhatóságok nem restek, sokszor előfordul, hogy a csalók sportkocsisait, kastélyait lefoglalják, magukat a bűnözőket pedig évekre rácsok mögé küldik. Bemutatunk tíz durva adócsalási botrányt.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


10.-8.

 1 2 3 következő oldal  >

10. Leona Helmsley - 7,1 millió dollár


Szép csendben őrült összegeket síbolnak el a szupergazdagok - íme 10 ijesztő eset


A Helmsley-pár. Fotó: AFP / Maria Bastone

Helmsley nyolcmilliárd dolláros vagyont kasszírozott össze New York-i hotelbizniszéből, melyet férjével, Harry Helmsleyvel közösen épített fel, még az Empire State Building is évtizedekig az ő tulajdonukat illette. Helmsley nagyon agresszív üzletpolitikát folytatott és a hétköznapi életben sem éppen emberségességéről volt híres: zsarnokoskodott alkalmazottai felett, a legapróbb hibáért bárkit kirúgott heves káromkodások közepette. Amikor fia meghalt, özvegyét a temetés után kirakta a lakásából. Embertelensége miatt a köztudatban is kiérdemelte a "Gonoszság királynője" becenevet.

Helmsley végül zsarolás, csalás és adóelkerülés miatt a '90-as évek végén került bíróság elé, közel két évre börtönbe is küldték. Adóelkerülés miatt ítélték el, mintegy 7,1 millió dollárral tartozott az államnak. Tőle származik az idézet is, hogy "mi nem fizetünk adót. Csak a kisemberek fizetnek adót." Miután kijött, elvesztette ingatlanbirodalmának nagy részét és pár évre rá férjét is. Ezután megváltozott, dollármilliókat adott közhasznú szervezeteknek, a New York-i rendőrségnek, tűzoltóságnak.

9. Lil Wayne - 7,72 millió dollár


Szép csendben őrült összegeket síbolnak el a szupergazdagok - íme 10 ijesztő eset


Fotó: Shutterstock

Lil Wayne, Grammy-díjas rapper mintegy 7,72 millió dollárnyi adóval tartozott az IRS-nek 2012-ig, még olyan tétel is felmerült tartozásai közt, amit 2002-ben nem szolgált meg. Ekkor megfenyegették, hogy lefoglalják 11,6 millió dollárt érő vízparti kastélyát, az IRS zálogot is helyezett az épületre. Ettől az előadóművész megijedt és inkább befizette hatalmas tartozását.

8. Michael Oluwasegun Kazeem - 11 millió dollár


Szép csendben őrült összegeket síbolnak el a szupergazdagok - íme 10 ijesztő eset


Fotó: Shutterstock

Kazeem és társai nem éppen hagyományos módon rövidítették meg mintegy 11 millió dollárral az amerikai adóhatóságokat (IRS): ellopták mintegy 259 ezer ember személyes adatait és 19 500 kártya adatait a hatóság rendszeréből, majd ezeket felhasználva mintegy 10 ezer adóvisszatérítést igényeltek. Az IRS az összesen mintegy 91 milliós igénylésből 11 milliót teljesített, mielőtt 2013-ban lebuktak a csalók: egy oregoni lakosnak feltűnt, hogy valaki az ő és a férje nevével igényelte vissza az adót.

Kazeem sorsáról 2018 márciusában dönt majd a bíróság, valószínűleg börtön vár majd rá, aztán Nigériába deportálják.


Ez a cikk folytatódik:

1. 10.-8.
2. 7.-5.
3. 4.-1.
 1 2 3 következő oldal  >

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium