Előfizetői tartalom

Más országokat is magával ránthat az USA, ha beesik a szakadékba

Portfolio
Az amerikai fiskális szakadék egy valós kockázat, amely akár recesszióba is döntheti az Egyesült Államokat. Ez viszont más országokat is magával húzhat, és igen negatívan hathat az export szektorra nagyban támaszkodó távol-keleti országokra. A másik oldalról a jegybanki élénkítés viszont tovább folytatódhat, ami egy leértékelési versenyt eredményezhet, aktívan lazító jegybankokkal szerte a világon - írta Mark Mobius, a Templeton feltörekvő piaci guruja a blogján.

A január elején élesedő, kiadáscsökkentésekből és adóemelésekből álló amerikai költségvetési szakadék egyes elemzők szerint akár 4 százalékkal ronthatja az amerikai GDP-t, vagyis recesszióhoz vezetne a világ legnagyobb gazdaságában, ami az egész világra, különösképp Ázsiára nagy hatással lenne, amely az exportszektorán keresztül igen erősen érintett lenne egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés