Előfizetői tartalom

Újabb villám összeomlás a tőzsdén - Kísért a múlt

Portfolio
Egy mini "flash crash" jelenség játszódott le tegnap a Nasdaq piacán, hiszen rövid idő leforgása alatt 10 frissen bevezetett tőzsdén kereskedett alap árfolyama irreális zuhanást mutatott. Volt köztük olyan, amelyik 98 százalékot esett a nyitást követően, a Nasdaq pedig néhány percre fel is függesztette kereskedésüket. Flash crash-nek a május 6-i összeomlást nevezték, amikor az amerikai részvénypiacok rövid idő leforgása alatt közel 10 százalékot zuhantak.

Egy sajátos mini "flash crash" alakult ki tegnap 10 tőzsdén kereskedett alapnál (ETF-nél), miután az alapok árfolyama hirtelen zuhanni kezdett - írja a Reuters. Flash crash-nek a május 6-i összeomlást nevezték, amikor az amerikai részvénypiacok rövid idő leforgása alatt közel 10 százalékot zuhantak. Tegnap a Nasdaq OMX Group fel is függesztette a 10 FocusShares ETF kereskedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés