Csendben megint eladott 76 milliárdnyi kötvényt Magyarország

2018. március 14. 11:48  english version   
nyomtatás
 
Az ünnep miatt szerdán tartott kötvényaukciót az ÁKK, melyen a tervezett 60 helyett 76 milliárd forint értékben adott el állampapírokat. Az öt- és tízéves futamidejű papírokra volt nagyobb kereslet, így azokat nyomta meg az adósságkezelő.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A hároméves kötvények esetében a meghirdetett 20 milliárdos mennyiségre 39,2 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a befektetők a szerdai aukción, ebből az eredetileg tervezett mennyiséget fogadta el az ÁKK. A 0,87%-os átlaghozam pedig megegyezett a két héttel korábbival és egy bázisponttal elmaradt a másodpiaci referenciaértéktől.

Csendben megint eladott 76 milliárdnyi kötvényt Magyarország


Ötéves kötvényből 25 milliárdos eladás volt az adósságkezelő célja, erre a mennyiségre 68,1 milliárd volt az ajánlat, így végül 30%-kal 33,5 milliárdra emelték az elfogadott mennyiséget. Az átlaghozam 1,44% lett, ami megegyezett a legutóbbi aukció adatával és 3 ponttal elmaradt a keddi referenciaértéktől.

Csendben megint eladott 76 milliárdnyi kötvényt Magyarország


A tízéves kötvényekre kiemelkedő kereslet volt, a 15 milliárdos kínálatra 73,5 milliárd volt a kereslet, ami miatt a maximális 50%-os ráemeléssel élve 22,5 milliárdot el is fogadott az ÁKK. A hozam átlagosan 2,63% lett, ami 3 bázispontos emelkedést jelentett március elejéhez képest és 5 bázisponttal elmaradt a másodpiaci adattól.

Csendben megint eladott 76 milliárdnyi kötvényt Magyarország


A mostani értékesítéssel összességében a tervezett 60 helyett 76 milliárdnyi kötvény talált gazdára. Ezt a délutáni úgynevezett nem kompetitív aukciókkal még megfejelheti az adósságkezelő.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium