Egyre nagyobb a feszültség: már a magyar állampapírokat sem veszik

2018. június 14. 11:49  english version   
nyomtatás
 
A tervezett 40 milliárd helyett mindössze 15 milliárd forint értékben tudott eladni 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket csütörtökön az ÁKK, mivel nagyon gyenge volt a kereslet. Ezen kicsit szépítettek a változó kamatozású kötvények, de az is kevés volt a jó eredményhez.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A meghirdetett 40 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegyre mindössze 26,9 milliárdért adtak be ajánlatot a befektetők, ennél alacsonyabb kereslet mellett 2016 augusztusa óta nem adott el egyéves papírokat az adósságkezelő. Végül most 15 milliárdot fogadtak el. Az átlaghozam 0,4% lett, ami 12 bázisponttal haladta meg a két héttel ezelőttit és hattal a szerdai másodpiaci értéket.

Egyre nagyobb a feszültség: már a magyar állampapírokat sem veszik


A kincstárjegyek mellett ötéves változó kamatozású kötvényeket értékesített az ÁKK, melyeknél az 5 milliárdos kínálatra 9,5 milliárd forint volt a kereslet, végül 6 milliárdot el is adtak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium