Hirtelen mindenki magyar kincstárjegyet akar venni

2018. április 17. 11:51  english version   
nyomtatás
 
Rég nem látott kereslet volt kedden a 3 hónapos magyar diszkont kincstárjegyekre, ezt meglovagolva pedig az ÁKK megemelte a meghirdetett mennyiséget, és még ahhoz képest is emelt az elfogadott tételen.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A korábbi 40 milliárddal szemben 50 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket keddi aukcióján az ÁKK, ezekre kiemelkedő, 138,2 milliárdnyi ajánlat érkezett. Legutóbb majdnem pont két éve, 2016 áprilisában volt ennél magasabb a befektetők érdeklődése, a kínálat pedig majdnem három éve, 2015 májusában volt utoljára ilyen magas. Az adósságkezelő még a meghirdetett mennyiségre is a maximális 50 százalékos ráemelést hajtotta végre, így 75 milliárdért adott el rövid papírokat, ilyen magas értékesítésre 2015 eleje óta nem volt példa. Ennek ellenére a hozam továbbra is nulla százalék felett van egy hajszállal, a 0,02 százalékos átlagos jegyzés megegyezett az egy héttel ezelőttivel. Vagyis a rekordmennyiségű elfogadott ajánlat nem járt együtt a papírok drágulásával.

Hirtelen mindenki magyar kincstárjegyet akar venni


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium