Kellemetlen széria: egyre drágábban és terv alatt kap kölcsönt a magyar állam

2018. július 12. 13:51  english version   
nyomtatás
 
Sorozatban a negyedik olyan 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra került ma sor, amelyen az Államadósság Kezelő Központ a meghirdetett mennyiség alatt vont be forrást, ráadásul ma közel 2 éve a legdrágábbá vált ez a forrásbevonás.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Az ÁKK a korábbi hónapokra jellemző 40 milliárd forint után már csak 30 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg a D190522-es jelű papírból, amire 35,57 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ezt és a megemelkedett hozamelvárásokat látva az ÁKK 28,5 milliárd forintra csökkentette az elfogadott ajánlatok mennyiségét, amelyek hozama 0,48% és 0,6% között szóródott, az átlaghozam pedig 0,56%-os lett. Ez 2 bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti aukciós kibocsátás átlaghozamánál, és 3 bázisponttal haladja meg a tegnap kialakult 12 hónapos másodpiaci referenciahozamot is.

Az adósságkezelő ma 5 éves változó kamatozású kötvényaukciót is tartott, amelyre 5 milliárd forintnyit kínált fel, de a beérkezett 11,28 milliárd forintnyi ajánlatból végül 6 milliárd forintnyit fogadott el.

Kellemetlen széria: egyre drágábban és terv alatt kap kölcsönt a magyar állam


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium