Előfizetői tartalom

Szép csendben eddigi rekordja felé araszol Magyarország

Portfolio
Elsősorban nemzetközi tényezőknek köszönhetően szűk két hónap alatt több mint 50 bázisponttal esett a tízéves magyar kötvény kamata. Ezzel történelmi mélypontja felé közelít lassan a jegyzés, miközben az aukciókon folyamatosan sikerül értékesíteni legalább a kitűzött mennyiséget, és ebben még nincs benne az új lakossági szuperállampapír berobbanásának hatása.

Nagyon mennek a magyar kötvényekÉrdekes folyamatokat látunk az utóbbi hetekben a magyar állampapírpiacon: az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) továbbra sem próbál mindenáron a terv felett értékesíteni az aukciókon, ez pedig a kedvező külső tényezők mellett azzal jár, hogy jelentősen csökkentek a hozamok. De lássuk a részleteket! Májusban az aukciókon meghirdetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés