Előfizetői tartalom

2,5 éves mélypontról próbál talpra állni a forint

Portfolio
A Fed szerdai kamatdöntése után újabb sokk érte a feltörekvő piacokat csütörtök este azzal, hogy Donald Trump amerikai elnök újbab 300 milliárd dollárnyi kínai importtermékre jelentett be 10%-os vámot, sőt annak mértékét akár tovább is emelheti. A részvénypiaci hangulat rögtön elromlott, a kockázatkerülés pedig a feltörekvő piaci devizákat is gyengítette este, igaz a forint egyelőre ezt viszonylag jól átvészelte, bár a dollárral szemben 2,5 éves, az euróval szemben továbbra is csaknem egyéves mélypont közelében jár.

Mivel nem haladnak kellő ütemben az amerikai-kínai kereskedelmi és szellemi tulajdonjogról szóló tárgyalások, ezért Trump tegnap este nyomatékul bejelentette 300 milliárd dollárnyi kínai termékre a 10%-os vámot. Ez rögtön megütötte a tőzsdéket, illetve a mi térségünkben a magasabb kamatozású és kockázatosabbnak tartott devizák (török líra, dél-afrikai rand, sőt ma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés