324 alá erősödött a forint délutánra Percről-percre

2019. augusztus 13. 15:45    
nyomtatás
 
Egész nap 324 körül oldalazott a forint az euróval szemben, a nap második felében sikerült elá erősödni.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Belehúzott a forint 2019.08.13 15:45

A kereskedés második felére 323,9-ig erősödött a forint, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnapi árfolyamnál.

Beszakadt az argentin peso, de ez a forintot nem hatja meg 2019.08.13 08:38

Kedd reggel 324,26-nál járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a hétfő esti árfolyammal. A magyar deviza a múlt heti erősödését követően a jelek szerint most megpihen kicsit, újabb hírekre vár, hogy elinduljon valamerre. Ilyen új impulzust adhat a holnap reggel megjelenő GDP-adat, a Portfolio által megkérdezett elemzők 4,7%-os növekedést várnak a második negyedévre, ha ettől jelentősen eltérő statisztika érkezik, akkor az a forintra is hatással lehet. A dollárral szemben most 289,58-nál járunk, míg az angol font 349,25 forintba kerül.

Beszakadt az argentin peso, de ez a forintot nem hatja meg

Egyelőre a forint legközelebbi versenytársai sem mutatnak érdemi elmozdulást, a lengyel zloty és a cseh korona is alig érezhető erősödéssel nyitott az euróval szemben. A feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig stagnált. Érdemes említést tenni egy egyedi feltörekvő piaci sztoriról is: Argentínában a piacbarátnak tartott jelenlegi kormányfő Mauricio Macri elbukta az előválasztást, így veszélybe került a pozíciója az októberi választások előtt. A hírre 30%-os zuhanással reagált a peso, mely ma reggelre már kicsit próbált visszakapaszkodni, de még mindig 19%-os esést mutat.

Beszakadt az argentin peso, de ez a forintot nem hatja meg

A dollár közben az euróval szemben is próbál erősödni, visszaesett 1,12 alá a jegyzés, ami 0,2%-kal marad el a tegnapitól. A japán jen eközben stagnálással kezdett, míg az angol font szintén 0,2 százalékot veszített a dollárral szemben.

Beszakadt az argentin peso, de ez a forintot nem hatja meg

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium