Azonnali hatállyal lemondott a dél-afrikai elnök, csúcson a rand

2018. február 14. 22:25    
nyomtatás
 
Bejelentette lemondását szerda este a Dél-afrikai Köztársaság korrupciós botrányok sorozatába keveredett 75 éves elnöke. Jacob Zumát csütörtökön a pártja várhatóan egyébként is megfosztott volna tisztségétől, így előremenekülésről is szól a döntés.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Jacob Zuma az állami televízióban sugárzott félórás beszédében bejelentette, hogy bár nem ért egyet a pártja döntésével, de engedelmeskedik annak és azonnali hatállyal távozik tisztségéből. Ezzel Zuma 9 éves államfői karrierje ért véget, amelyet botrányok sora terhelt.

A rand még a lemondás bejelentése előtt mintegy 2%-kal 2,5 éves csúcsra erősödött a dollárral szemben 11,70 körül azon befektetői várakozásra, hogy ez a lépés be fog következni a Zumára nehezedő fokozódó nyomás miatt. Aztán a késő esti (illikvid) kereskedésben fél százalékos gyengülés látszik. Az elmúlt egy hétben a rand a régiónkban a legnagyobb, 2,3%-os erősödést mutatta a dollárral szemben.

Azonnali hatállyal lemondott a dél-afrikai elnök, csúcson a rand


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium