Egy hete gyűjti az erőt a forint az áttörésre

2019. január 14. 11:09    
nyomtatás
 
A forint az euróval szemben az elmúlt egy hét alatt szokatlanul szűk, mindössze egy egységnyi tartományt járt be, azaz "gyűjtötte az erőt", hogy egy fontos technikai zónán át tudjon jutni az euróval szemben. Közben az angol font csaknem kéthavi csúcson járt azon reménykedés hatására, hogy már Theresa May brit kormányfő is azt mondja: nagyobb az esély az EU-ban maradásra, mint a megállapodás nélküli kizuhanásra, ha a holnap esti szavazáson elutasítják a képviselők az ő által összehozott Brexit-megállapodát.


Lényegében egy hete nem mozdul a forint a 321-es szint közeléből az euróval szemben, múlt kedden mindössze egy átmenetinek bizonyult enyhe gyengülés történt, azóta és ma reggel is 321,3 körül jár a kereskedés a bankközi piacon.

Egy hete gyűjti az erőt a forint az áttörésre


321-nél erős támasz zóna húzódik, így nem véletlen, hogy ennek küszöbén toporog az árfolyam. Ennek közelében húzódik a technikai elemzésben fontos 200 napos mozgóátlag és egy támaszvonal is, és ezeket lefelé még nem törte át meggyőzően az árfolyam.

Egy hete gyűjti az erőt a forint az áttörésre


A török lírát csak mérsékelten viselte meg eddig ma az a hétvégi feszültség, hogy az amerikaiak szíriai kivonulása a kurdok kapcsán látványos összetűzést hozott a török vezetéssel. A líra a dollárral szemben 1%-kal esett eddig 5,51 körülig és ez láthatóan nem hat most a többi régiós devizára.

Egy hete gyűjti az erőt a forint az áttörésre


A font ma reggel csaknem kéthónapos csúcson, 1,2870-nél járt a dollárral szemben azon piaci meglátások hatására, hogy akár tényleg elmaradhat a Brexit, hiszen már ezt mondja maga Theresa May brit kormányfő is. Ő lényegében azt mondta, hogy ha a holnapi szavazáson leszavazzák az általa összehozott kilépési megállapodást, és közben a parlamenti erők nem akarják megengedni a no-deal Brexit forgatókönyvet, akkor valójában nem marad más, mint az EU-ban maradás.

Egy hete gyűjti az erőt a forint az áttörésre


Címlapkép forrása: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium