Előfizetői tartalom

Egyhónapos csúcsra húzta a forintot az MNB döntése

Portfolio
Komolyabb erősödést mutatott kedden a forint azt követően, hogy az MNB a vártnak megfelelően nem változtatott a kamaton. Matolcsy György viszont parlamenti meghallgatásán azt hangsúlyozta, hogy közel az árstabilitás elérése, ami ismét a közelgő szigorításra utalhat. A dollár tegnap gyengüléssel reagált Jerome Powell szavaira, majd ma reggelre vissza is kapaszkodott.

Szerda reggel 316,64-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelentett tegnaphoz képest. Kedden viszont érezhetően erősödött a magyar deviza, 318-tól esett vissza a jegyzés. Így sikerült majdnem egyhónapos csúcsot dönteni, utoljára február elején volt ilyen olcsó az euró. Ha pedig a következő időszakban 315-ig tudna tovább erősödni a forint, az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés