Elakadt a forint, újra ütik a rubelt

2018. április 12. 09:15    
nyomtatás
 
A magyar választási eredmények ismertté válása óta a forint csak hétfőn tudott erősödni, azóta elakadt ez a mozgás, beleütközött egy trendvonalba az árfolyam. Közben viszont az orosz rubelnél újraindult a jelentős mozgás, ma reggel újra ütik az orosz fizetőeszközt, a befektetők kiemelten figyelik a szíriai eseményeket, ahol akár amerikai-orosz katonai összecsapás sem kizárt.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Az euró/dollár árfolyam szerda délután óta stabil 1,2350 körül és amint tegnap este felhívtuk rá a figyelmet: alulról tolja felfelé egy emelkedő trendvonal az árfolyamot. A forint euróval szembeni árfolyamában is egy trendvonal az, ami igencsak befolyásolja a mozgást: emiatt akadhatott el a forint erősödése a választási eredmények ismertté válása után 311 közelében.

Elakadt a forint, újra ütik a rubelt


Elakadt a forint, újra ütik a rubelt


Érdemes fél szemmel figyelni, hogy mi történik Szíriában a tegnapi kemény amerikai-orosz csörte miatt, mert ez a globális kockázatvállalás miatt az eszközárakra hat, így a rubelre is.

2018.04.11 19:18 Putyin: kaotikus a helyzet Trump mai fenyegetése után

2018.04.11 16:40 Második hidegháború fenyegeti a világot - Durván egymásnak feszültek a nagyhatalmak

Amint látjuk: az orosz fizetőeszközt igencsak megviselték a legújabb amerikai szankciók, masszív tőkekiáramlásra utal a mozgás, és közben a szíriai fejlemények miatt is aggódnak a befektetők, ami nyomasztja a rubelt. Ma reggel 0,7%-os esés látszik a rubel dollárral és euróval szembeni árfolyamában. Tegnap másfél éves mélyponton járt a rubel. Az is látszik egyúttal, hogy mindez a forint-zloty-korona hármast nem igazán gyengíti, lényegében stabilan tudtak maradni ezek a fizetőeszközök az utóbbi napok orosz vihara mellett.

Elakadt a forint, újra ütik a rubelt


Címlapkép forrása: Yuri KADOBNOV / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium