Erőre kapott a font a hard Brexit elutasításának hírére Percről-percre

2019. március 13. 21:59    
nyomtatás
 
Szerda reggelre 315-ig erősödött a forint, ezzel ismét egytéves csúcsa közelében jár az euróval szemben. Az angol font árfolyamában kedden az újabb Brexit-szavazás hozott kilengéseket, de összességében alig változott a jegyzés. Este aztán meghúzták a fontot a szavazás eredményének a hírére.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Tehát akkor holnap: 2019.03.13 21:59

jön a szavazás arról az indítványról, hogy elhalasszák-e a kilépést március 29-ről június 30-ra. A kormány támogatja, de ha meg is kapja a többséget (józan ésszel ezt lehet várni), akkor is rá kell bólintania erre az EU-nak a március 21-23-i csúcson.

Az EU-tól mindhárom lehetséges lépés logikus lehet:

  • elfogadja a brit javaslatot a Brexit elhalasztására, a "békesség kedvéért",
  • elutasítja a hosszabbítást, mondván, nincs értelme néhány hónappal meghosszabbítani az időt, tovább növelve a bizonytalanságot a brit-EU viszonyban az Európai Parlament választása és az új hétéves költségvetési ciklus árnyékában, jöjjön inkább a rendezetlen kilépés,
  • csak hosszabb halasztást hajlandó elfogadni, ami valóban elfogadható időt jelent arra, hogy a britek kitaláljanak valamit (új választás, új népszavazás, győzködés a May-alkuról stb. stb.)

Erőre kapott a font 2019.03.13 21:32

Nyolchavi csúcsa közelébe húzták a brit fontot, miután a brit parlament elutasította az EU-ból való rendezetlen kilépés lehetőségét. A hard Brexit veszélyének elhárulása nyugtatóan hatott a befektetőkre, pedig valójában ahhoz, hogy érjen is valamit, holnap a halasztást is meg kell szavazni.

Frissítés: kilenc hónapos csúcsán is járt a font:

Elutasították a britek a megállapodás nélküli Brexitet 2019.03.13 21:13

Tegnap másodszorra bukott el Theresa May miniszterelnök Brexit-javaslata, ezzel - legalábbis egyelőre - az EU-val történő tárgyalgatások időszakának vége. Így aztán jöhetett volna a megállapodás nélküli kilépés az EU-ból - ha a brit parlament ezt akarta volna. Nem ezt akarta, a várakozásoknak megfelelően a képviselők elutasították a rendezetlen kilépés lehetőségét. Ez vereség a hard Brexit-pártiaknak, de a miniszterelnök taktikázási lehetőségei is szűkültek. Ráadásul a rendezetlen kilépést egy módosító indítvánnyal általánosan és végérvényesen zárták ki. Holnap jön a halasztásról szóló szavazás, amit józan számítás szerint támogatni fog a többség, hiszen más értelmes lehetőség rövid távon nemigen maradt, mint a kilépés későbbre tolása.

tovább a cikkhez...

Tovább húzzák a forintot 2019.03.13 13:42

Kora délutánra tovább erősödött a forint, most 314,5 körül jár az euró jegyzése, ami már 0,2 százalékkal alacsonyabb a tegnapinál.

Egyértelműen megvan a majdnem egyéves csúcs 2019.03.13 10:06

Szerda reggel 314,7-ig erősödött tovább a forint az euróval szemben, ez még mindig csak 0,1 százalékos erősödést jelent tegnaphoz képest, de kijelenthető, hogy egyértelműen áttörte az árfolyam a 315-ös kulcsszintet, és tavaly április óta nem látott szintre erősödött.

Megállíthatatlan a forint, megint nekifut egyéves csúcsának 2019.03.13 08:33

A forint 315,17-nél jár az euróval szemben szerda reggel, ez minimális elmozdulást jelent tegnaphoz képest. A forint árfolyama az elmúlt hetekben folyamatosan a 315-ös szinttel kacérkodott, ami egyrészt lélektanilag fontos szint, másrészt közel egyéves mélypontot jelent.

Megállíthatatlan a forint, megint nekifut egyéves csúcsának

Utoljára tavaly áprilisban volt a mostaninál erősebb a magyar deviza, akkor egészen 310-ig leszúrt az árfolyam. Most kora reggel 315 alá is benézett a forint, akárcsak néhány hete, ha ezt a szintet sikerülne megugrania, akkor az közel egyéves csúcs lenne. A dollárral szemben 279,17-nél járunk, míg az angol font jelenleg 365,85 forintba kerül.

Megállíthatatlan a forint, megint nekifut egyéves csúcsának

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra stagnál a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékkal gyengül.

A fejlett devizák piacán kedden a Brexit-szavazás hozott heves mozgásokat a font árfolyamában, összességében viszont alig változott a jegyzés a kilengések ellenére. A szerdai napot 0,2 százalékos erősödéssel kezdte az angol deviza, az esti parlamenti szavazás után egyre valószínűbbnek tűnik a rendezetlen kilépés vagy az újabb népszavazás a Brexitről. Az euró-dollár jegyzés minimális eséssel kezdte a napot, így 1,1284-nél jár az árfolyam.

Megállíthatatlan a forint, megint nekifut egyéves csúcsának

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium