Esik a dollár Trump bejelentése után Percről-percre

2018. március 13. 19:32    
nyomtatás
 
Délután érkeztek el az izgalmak a devizapiacokra. A dollár gyengülésbe váltott, miután Donald Trump elbúcsúzott külügyminiszterétől.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

1,24 felett a dollár 2018.03.13 19:32

Tovább gyengül a dollár az euróval szemben, Trump váratlan bejelentésének hatására a dollár euróval szembeni jegyzése már 1,24 felett jár.

Esik a dollár 2018.03.13 16:29

Piaci beszámolók szerint az amerikai külügyminiszter távozásának váratlan híre nyomasztja a dollárt. Az euróval szembeni árfolyama az 1,24-es szintet közelíti. A dollár múlt csütörtök óta nem volt ennyire gyenge.

Nem okozott meglepetést az amerikai inflációs adat, kis gyengüléssel reagált a dollár 2018.03.13 16:04

A várakozásokkal összhangban kis mértékben, 2,1%-ról 2,2%-ra gyorsult februárban az éves bázisú infláció az Egyesült Államokban, ami összhangban volt a piaci szereplők várakozásaival. Mivel a meglepetés elmaradt, ezért a devizapiacokon sem idézett elő nagy mozgást: a dollár valamelyest gyengült az euróval szemben, a jegyzések 1,24 környékén járnak.

311,5 környékén az euró-forint, alig mozdult ma eddig az árfolyam 2018.03.13 16:02

Trump kirúgta külügyminiszterét, a CIA vezetője érkezik a helyére 2018.03.13 13:57

Donald Trump döntésére távozik a külügyminiszteri posztról Rex Tillerson, helyét pedig Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) eddigi vezetője veszi át. Az elnök állítólag többször is összeszólalkozott Tillersonnal, így nem volt felhőtlen a viszonyuk, a közvetlen indokot viszont a közelgő USA-Észak-Korea találkozó jelenthette.

tovább a cikkhez...

Az amerikai inflációs adat rángathatja meg a dollárt 2018.03.13 08:12

Minimális elmozdulásokkal indult a keddi nap a devizapiacokon, a forint kicsit visszakapaszkodott a tegnapi gyengülés után. Nagy mozgásokat a délutáni amerikai inflációs statisztika sem váltott ki: a dollár kis gyengüléssel reagált az adat megjelenésére.

Kedd reggel 311,83-nál járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Az utóbbi hetekben eleinte érezhetően gyengült a forint, átmenetileg a 315-ös is megközelítette a jegyzés, majd onnan fordult vissza. A dollárral szemben kedd reggel 252,87-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 266,65 forintba került.

Az amerikai inflációs adat rángathatja meg a dollárt

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot az euró ellenében. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak a török líra, míg a dél-afrikai rand stagnálással kezdett.

Az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős mozgást, 1,233 körül jár a jegyzés, akárcsak hétfő este. Közben a japán jen 0,4%-kal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékkal esett vissza.

Az amerikai inflációs adat rángathatja meg a dollárt

Ma a nap második felében a tengerentúlról érkezik egy fontos adat, a februári inflációs mutató a Fed kamatpolitikájára is hatással lehet, ezért figyelik kiemelten a befektetők.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium