Esik a forint, most dől el a sorsa Percről-percre

2019. augusztus 14. 15:04    
nyomtatás
 
A vártnál gyengébb mai német és kínai makroadatok után a déli órákban meredeken romlani kezdett a globális befektetői légkör, mivel 2007 után először bukott az amerikai 10 éves kötvényhozam a 2 éves alá, azaz recessziós jelet kezdett küldeni az amerikai kötvénypiac. A fejlett piaci hozamesés a magyart is meredeken magával rántotta, új történelmi mélypontra bukott a magyar kötvényhozam és közben a hangulatromlás a forintot is magával rántotta.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Nagyon csúnya, ami ma megy a tőzsdéken 2019.08.14 15:04

Tegnap még úgy tűnt, hogy újra felfelé vehetik az irányt a világ tőzsdéi, ma azonban több olyan hír is érkezett, ami miatt masszív lefordulást láthatunk. Pánikról egyelőre még korai lenne beszélni, de nem szép az, ami ma történik.

tovább a cikkhez...

Esik a forint, most dől el a sorsa 2019.08.14 14:58

Jókora ütést kapott a forint a délutáni kereskedés során amiatt, hogy általános kockázatkerülő hangulat alakult ki a feltörekvő piacokon az amerikai recessziós félelmek hatására (inverzzé vált a hozamgörbe 11 év után). A befektetők a biztosnak hitt termékekbe menekülnek, így adják a forintot, illetve a többi régiós devizát is, igaz közben például a magyar kötvényhozamok szokatlanul nagyot estek. Kereskedők szerint nagy külföldi vételek vannak a mozgások mögött. Külön cikkünkben bővebben írtunk az okokról.

A forint kora délután még 323,5-nél járt, aztán ahogy az amerikai recessziós félelmek miatt a részvénypiacokon esések, a feltörekvő piacokon pedig devizaeladási hullám bontakozott ki, a jegyzések több hullámban 325,4-ig ugrottak az euróval szemben.

Amint az alábbi ábra mutatja, a forint mai esésével elkezdi alulról visszatesztelni a berajzolt emelkedő trendvonalat. Normál esetben a mozgás az szokott lenni, hogy a visszatesztelés után az EURHUF árfolyam újra lebukik, azaz a forint erőre kap. Meglátjuk, hogy a mostani piaci környezetben is tényleg ez történik-e majd a következő napokban.

A forint egyébként az euróval szemben ma még csak 0,5%-kal esett, a zloty viszont 0,7%-kal. A cseh korona viszont most is szinte mozdulatlan (0,1%-os gyengülés). A török líra 0,4%-kal, a dél-afrikai rand pedig 1%-kal esett.

A forint esése mellett a dollár az euróval szemben stabil 1,1175-nél, így a dollár/forint sem ugrott akkorát, 291 körül jár a kereskedés most.

Ez már tényleg őrület: tovább szakadnak a magyar hozamok! 2019.08.14 14:43

Szerdán újabb 22 bázispontot esett a magyar tízéves referenciahozam, így már 1,47% az új történelmi mélypont - derül ki az ÁKK honlapján található adatokból. Piaci forrásaink szerint hatalmas a csapkodás a piacon, egyelőre mindenki próbálja felvenni a fonalat.

tovább a cikkhez...

Pánik a tőzsdéken, eszement mozgások - Megkérdeztük a nagyokat, mibe érdemes most fektetni 2019.08.14 14:20

Az argentin tőzsde egy nap alatt a világ valaha volt második legnagyobb tőzsdei esését produkálta, az USA és Kína folytatja a cicaharcot, a kötvényhozamok sokak szerint már eszement szinteken járnak, egyáltalán nem könnyű tehát eldönteni, hogy mibe érdemes ilyen környezetben a pénzünket tartani. Megkérdeztük a magyar piac legnagyobb abszolút hozamú alapjait kezelő portfóliómenedzsereit, ők hogyan látják a mostani piaci történéseket, milyen fontosabb piacmozgató eseményeket várnak és mik azok a befektetési sztorik, amik közép-hosszabb távon kifizetődőek lehetnek.

tovább a cikkhez...

A zloty még nagyobbat esik 2019.08.14 13:15

A régióban a forint teljesítménye nem lóg ki a sorból, a lengyel zloty 0,6 százalékkal gyengült az euróval szemben, a cseh korona pedig eddig megúszta 0,1 százalékos leértékelődéssel.

Elromlott a hangulat, megbotlott a forint 2019.08.14 13:13

Kora délutánra gyengült a forint az euróval szemben, a 324,4-es árfolyam 0,3 százalékkal magasabb a tegnapinál. A dollár 290,5-nél jár, míg az angol font 349,4 forintba kerül.

Tegnap tovább menetelt a forint - Meddig lehet benne erő? 2019.08.14 08:29

Szerda reggel 323,5-nél járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap arra a hírre tudott erősödni a forint, hogy Donald Trump december közepéig felfüggesztette a kínai termékekre belengetett újabb vámokat, ezzel enyhültek a kereskedelmi háborús feszültségek. A következő napokban is elsősorban a külföldi hírek határozhatják meg a hangulatot a forint piacán, illetve a hamarosan érkező előzetes GDP-adatra lesz érdemes ma figyelni. A dollárral szemben most 289,6-nál járt a magyar deviza, míg az angol font 349,4 forintba kerül.

Tegnap tovább menetelt a forint - Meddig lehet benne erő?

A régióban egyelőre kis elmozdulásokkal indul a nap, a lengyel zloty minimálisan gyengült, a cseh korona pedig erősödött az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig stagnálással nyitott. Az utóbbi napokban sokat szenvedett argentin peso közben nem tud visszaerősödni a hétfői 30%-os zuhanást követően.

Európából is GDP-adatok jönnek ma, a reggel megjelent német adat egyelőre nem volt érdemi hatással a piacokra, az euró-dollár 1,117 körül jár, akárcsak tegnap este. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig változatlan szinten nyitott tegnap estéhez képest.

Tegnap tovább menetelt a forint - Meddig lehet benne erő?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium