Fontos szintek közé szorult a forint - Segíthet neki a kínai hír

2019. január 9. 08:58    
nyomtatás
 
A kedd délutáni forintgyengülés rövid idő alatt visszafordult, azóta pedig stabilan 321,6 körül ragadt az euróval szemben, de ha a ma reggel véget ért kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalási fordulóról kedvező hírek jönnek ma, az lendületet adhat a további erősödéshez.


Amint tegnap délután rámutattunk: a török líra esése kissé magával húzta a forintot is, illetve profitrealizálás jelei látszottak tegnap a forintalapú államkötvények másodpiacán is, ami szintén gyengíthette kicsit a magyar fizetőeszközt. Aztán a forint gyorsan talpra állt, azóta pedig 321,6-nál stagnál az euróval szembeni árfolyam. Azokra a ma reggeli hírekre, hogy a vártnál egy nappal tovább tartottak a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások és végülis van előrelépés, de ezek tartalma egyelőre nem ismert, a határidős német és amerikai részvényindexek már ugrottak, de a devizapiacokon még nem látszik az erősödő kockázati étvágy. Napközbenre ígértek további részleteket a mostani tárgyalási forduló eredményeiről és ez akár járhat forinterősítő hatással is, ha valóban jelentősen javulna a kockázati étvágy a világban.

Fontos szintek közé szorult a forint - Segíthet neki a kínai hír


Amint látható: a technikai kép továbbra sem változott: alulról a 321-es támasz zóna korlátozza a forint erősödését, fentről pedig a berajzolt csökkenő és emelkedő trendvonalakra kell figyelni.

Fontos szintek közé szorult a forint - Segíthet neki a kínai hír


A török líra a tegnapi esésből nem tudott egyelőre talpra állni, ma reggel újabb kis gyengülés látszik a dollárral szemben (0,4%) és újra 5,5-nél jár az árfolyam. Közben a zloty és a forint kissé erősebb szinteken mozog.

Fontos szintek közé szorult a forint - Segíthet neki a kínai hír


A forint dollárral szembeni árfolyamában továbbra sem változott érdemben a technikai kép: az emelkedő trendvonalat letörte, majd visszatesztelte az árfolyam 285 körül, alulról pedig a 200 napos mozgóátlag már 276,7-nél jár. Ez a tartomány jelentheti tehát rövid távon az árfolyam "mozgásterét".

Fontos szintek közé szorult a forint - Segíthet neki a kínai hír


Ma a Fed legutóbbi kamatdöntésének jegyzőkönyve lesz lényeges makrogazdasági jelentés, illetve magyar szempontból az államháztartási adatok fontosak.

Fontos szintek közé szorult a forint - Segíthet neki a kínai hír


Címlapkép forrása: AFP Fotó, Kim Jae-Hwan

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium