Fordult a forint árfolyama Percről-percre

2019. február 8. 14:29    
nyomtatás
 
Reggel még minimális erősödéssel kezdett a forint az euróval szemben, délelőttre viszont megint esésbe kapcsolt a magyar deviza, így ismét 319 felett jár az euró ára.

Volt egy éles fordulat 2019.02.08 14:29

A reggeli gyengülés eltűnt a forint piacáról, olyannyira, hogy már a 318,30-as szint alatt is járt a hazai fizetőeszköz az euróval szemben.

Megint esik a forint 2019.02.08 10:29

Péntek délelőttre megint lejtőre került a forint az euróval szemben, a korábban látott minimális erősödés kismértékű gyengülésbe váltott. Ezzel ismét 319 fölé kúszott az euró árfolyama, most 319,07-nél jár.

Vissza tud még fordulni a forint az esés után? 2019.02.08 08:41

Péntek reggel 318,7-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Tegnap a 319-es ellenállást is áttörte az euró-forint jegyzés, 319,7-től azonban visszafordult. Így egyelőre nem egyértelmű a fontos szint elesése, ami megnyitotta volna az utat a forint további gyengülése előtt. Ennek ellenére korai fellélegezni, könnyen lehet, hogy újra nekifut majd az euró a 319-es kulcsszintnek. A dollár jelenleg 281 forintba került, az angol font pedig 363,9-nél jár.

Vissza tud még fordulni a forint az esés után?

A forint versenytársai közül a lengyel zloty is hasonló erősödést mutatott reggel, a cseh korona pedig stagnált az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon felemás volt a hangulat: a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,3 százalékos gyengüléssel indította a napot.

A forint és a többi feltörekvő deviza árfolyamára az elmúlt napokban a dollár erősödése is hatással volt, az amerikai fizetőeszköz fokozatosan kapaszkodott az euróval szemben. Péntek reggel 1,1339-nél járt a jegyzés, ami minimális elmozdulást jelentett, ha innen a dollár még jobban erőre tudna kapni, az rossz hír lenne a forintnak is.

Vissza tud még fordulni a forint az esés után?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium