Furcsa esést produkált ma a dollár

2018. február 14. 22:16    
nyomtatás
 
Igencsak furcsa az a dolláresés, ami ma délután óta bekövetkezett a vezető devizákkal szemben, hiszen a várt feletti amerikai inflációs adat élénkítette a Feddel kapcsolatos kamatemelési várakozásokat, és ugrottak a kötvényhozamok is. Mindez oda vezetett, hogy újra 250 közelébe bukott a dollár árfolyama a forinttal szemben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A várt feletti délutáni amerikai inflációs adatra első reakcióként még úgy reagáltak a főbb eszközosztályok, ahogy az logikus volt: a kötvényhozamok és így a dollár ugrottak, a részvényindexek pedig beszakadtak. Aztán bár a hozamok magasabban maradtak, a részvényindexek jelentős emelkedésbe váltottak, a dollár pedig elkezdett hanyatlani. Késő estére oda jutottunk, hogy az euróval szemben 1,23-ról 1,2460-ig zuhant a dollár és így a dollárindex is újra a 89-es szint alatt jár.

2018.02.14 22:16 Szárnyalt ma Amerika, pedig a hozamok is megugrottak

Furcsa esést produkált ma a dollár


Furcsa esést produkált ma a dollár


Közben viszont a Feddel kapcsolatos kamatemelési várakozások továbbra is intenzívek, a CME oldala szerint márciusra, júniusra és decemberre egy-egy 25 bázispontos kamatemelés esélyes a Fedtől és ezek valószínűsége nagyobb, mint tegnap volt. A dolláron azonban mindez a jelek szerint mégsem segít és mindez oda vezetett, hogy a dollár/forint jegyzések a reggeli 255 közeléből 250 közelébe buktak késő estére a bankközi piacon.

Furcsa esést produkált ma a dollár


Furcsa esést produkált ma a dollár

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
  • Az inspirálók

    Történetek motiváltságról, küldetéstudatról, pozitív életszemléletről.
  • DAX spread: 0,9 pont

    Velünk az emelkedő és csökkenő hullámokat is meglovagolhatod.
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium