Előfizetői tartalom

Kulcsszintek alatt a forint, további erősödés jöhet

Portfolio
Határozottan javult hajnal óta a nemzetközi kockázati étvágy arra a hírre, hogy újra összeülnek az amerikai és kínai szakértők a kereskedelmi háború kérdésében előkészíteni az októberi miniszteri szintű találkozót. Közben az is javítja főleg Európában a piaci hangulatot, hogy a tegnap éjjeli brit alsóházi fejlemények mellett nőtt az október 31-i Brexit elhalasztásának esélye, azaz a rendezetlen kilépés esélye csökkent. Ez a külpiaci környezet segíthet abban a forintnak, hogy a kulcsszintek alatti pozícióból további lendületet vegyen a mai kereskedés során.

Hullámszerű és jelentős forinterősödés következett be kedden délelőtt egyrészt a Brexit halasztásának növekvő esélye, a Honkong-i kiadatási törvény visszavonása és az olasz kormányalakítás miatt, és mindehhez az is hozzájött, hogy tömegesen zárhattak a befektetők korábban nyitott forint short pozíciókat, illetve új vételi pozíciókat nyithattak. Az euróval szembeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés