Lassan a 310-zel barátkozhat megint a forint

2018. április 16. 09:17    
nyomtatás
 
Fontos szinthez érkezett a forint árfolyama, ismét belátható közelségbe került a 310-es lélektani szint az euróval szemben. A hétfő reggel egyelőre további erősödéssel kezdődik a forint szempontjából. Közben a feltörekvő piacokon az orosz rubel további jelentős eséssel indítja a hetet.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Hétfő reggel a forint 310,6 körül állt az euróval szemben, ez 0,05 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. Ezzel több mint kéthónapos mélypont közelében van az árfolyam, utoljára február elején volt 310 alatt az euró-forint. A forint a dollárral szemben 252 alatt jár, míg az angol font jelenleg 358,84 forintba kerül.

Lassan a 310-zel barátkozhat megint a forint


A magyar deviza technikailag is érdekesen néz ki: a kialakult szűkülő háromszög alsó szélét letörte az árfolyam, ami további erősödésre utalhat. Első lépésben a 200 napos mozgóátlag lehet érdekes 310 körül, majd utána akár 308 környékére is süllyedhet az euró-forint jegyzés.

Lassan a 310-zel barátkozhat megint a forint


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot, vagyis a jelek szerint nem csak a forint piacán jó a hangulat. A feltörekvő piacokon közben tovább esik az orosz rubel, ma már újabb 0,4%-ot bukott a dollárral szemben, miközben a török líra 0,2 százalékkal gyengült, a dél-afrikai rand pedig minimális erősödéssel kezdett. A rubel egyébként az elmúlt egy hétben 2,8%-ot, az utóbbi egy hónapban pedig már 8,1%-oit veszített értékéből.

Lassan a 310-zel barátkozhat megint a forint


Az euró-dollár árfolyamban egyelőre nem látunk jelentős mozgást, az utóbbi napokban úgy tűnt, hogy lecsillapodott a csapkodás. Hétfő reggel 1,2332-nél jár a jegyzés, ami szinte hajszálra megegyezik a pénteki szinttel. A következő hetekben fokozatosan érkeznek majd a GDP-adatok, illetve az újabb jegybanki döntések, melyek kimozdíthatják a jegyzést erről a holtpontról. A japán jen 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg az angol font minimális javulást mutat.

Lassan a 310-zel barátkozhat megint a forint


A ma megjelenő makroadatok közül kiemelkedik az amerikai kiskereskedelmi statisztika, emellett a Fed több döntéshozója is megszólal.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium