Már 1800 milliárd forint felett az MNB csodafegyvere

2018. május 14. 19:06    
nyomtatás
 
Egy és három hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank egy és három hónapos lejáratokon 50-50 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1810 milliárd forintra emelkedik.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Egy és három hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott hétfőn a Magyar Nemzeti Bank. Mindkét futamidőn a meghirdetett mennyiség 158 millió euro (50 milliárd forint) volt, amelyre a bankok egy hónapon 572 millió euro (180 milliárd forint) értékben, három hónapon 725 millió euro (228 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az egy és a három hónapos lejáraton is 50 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy és három hónapos swaptenderen 6, illetve 4 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 2018. május 16-án 1810 milliárd forintra emelkedik. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 119 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 100 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 50 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 1541 milliárd forintot tesz ki.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Senior portfólió-menedzser
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium