Máris ütik a forintot a líra zuhanása miatt

2018. augusztus 10. 08:21    
nyomtatás
 
Hihetetlen ütemben zuhan ma reggel a török líra és ez a mi régiónk devizáit is megviseli, közben a menedékkeresés miatt a dollárba beletéptek és így az euró is bő egyéves mélypontra esett vele szemben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A reggeli 320,8-ról rövid idő alatt 323 közelébe esett a forint az euróval szemben az erőteljes menedékkeresés jegyében, amit a török líra hihetetlen zuhanása váltott ki.

Már tegnap is 5% feletti volt az esés mértéke, ma reggel pedig átmenetileg 11%-os további zuhanás alakult ki 6,30 körülig a dollárral szemben. Ez nyilván a régiós devizákat is megviseli.

2018.08.10 08:27 Ha azt hitted, tegnap kieste magát a líra, ne nézd meg, mi történik ma reggel

Máris ütik a forintot a líra zuhanása miatt


A líra mélyrepülése aztán később visszafordult, így a forint is tudott kicsit szépíteni 322 körülig. Mindenesetre jól látszik, hogy a térségünkben zajló mozgás a forintot is megviseli valamennyire.

Máris ütik a forintot a líra zuhanása miatt


Amennyiben technikai elemzési szemmel nézzük: az történt, hogy a forint erősödése 319-nél, egy erős technikai támaszszintnél elakadt, majd most onnan rugaszkodott el az árfolyam a 320 feletti tartományba.

Máris ütik a forintot a líra zuhanása miatt


Az alábbi ábra is elég ijesztő, mert azt mutatja, hogy a líra július vége óta 25%-os zuhanást szenvedett el a dollárral szemben. A rubel az újabb amerikai szankciók hírére egyelőre 6% feletti eséssel megúszta, közben a mi régiónk devizái ennél sokkal kisebb gyengülést mutatnak.

2018.08.09 17:28 Kiakadtak az oroszok az újabb amerikai szankciókra, padlóra került a rubel is

Mindez azt is jelzi, hogy ha a török helyzet kicsit javul (pl. rendkívüli jegybanki kamatemelés hatására), akkor a forint is gyorsan erőre kaphat és akár a 320 alatti technikai akadályokkal is sikeresen megküzdhet.

Máris ütik a forintot a líra zuhanása miatt


Az általános menedékkeresés jegyében a dollár erősödik a vezető devizákkal szemben és mivel az EU környékén zajlik egy nagy ország összeomlása, az eurót is megviseli a helyzet. Így reggel az euró/dollár is leszakadt az 1,15-ös támasz szintről 1,1450-ig. Amint az alábbi második ábrán látszik: ez egy nagyon erős technikai támasz, a nagy mozgás 50%-os Fibonacci korrekciós szintje.

Máris ütik a forintot a líra zuhanása miatt


Máris ütik a forintot a líra zuhanása miatt


Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium