Még mindig nem gyújtotta be a rakétákat a forint

2019. január 8. 08:32    
nyomtatás
 
Továbbra is a 321-es kulcsszint felett ingadozik a forint az euróval szemben, optimista szemüveggel nézve azt gondolhatnánk, hogy éppen erőt gyűjt a fal áttöréséhez, a pesszimista énünk viszont azt mondatja velünk, hogy nincs elég ereje a magyar devizának. Közben a dollár esetében az 1,14-es szint határozza meg az irányt, azt az árfolyamot kerülgeti az amerikai fizetőeszköz.


Kedd reggel 321,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a hétfő esti jegyzésnél. Ez azt is jelenti, hogy a technikailag fontos 321-es szintet továbbra sem tudja áttörni a magyar deviza, pedig abban az esetben lehetne tere további komolyabb erősödésre. Amennyiben romlik a hangulat itthon vagy a nemzetközi piacokon, akkor újabb sikertelen kitörésről beszélhetünk esetleg a forint esetében. A dollárral szemben 281-nél járunk jelenleg, míg az angol font 358,93 forintba kerül.

Még mindig nem gyújtotta be a rakétákat a forint


A régióban a versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdtek az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacokon a török líra 0,65 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig fél százalékkal esett vissza.

A dollár esetében az elmúlt napokban-hetekben az 1,14-es szint határozta meg a kereskedés irányát, ezt kerülgeti az amerikai deviza az euróval szemben. A tegnap látott gyengülés után reggelre erősödik az amerikai deviza, az 1,1442 körüli jegyzés 0,3 százalékkal alacsonyabb a hétfő estinél. Közben a japán jen szintén 0,3 százalékkal gyengül a dollárral szemben, míg az angol font árfolyamát továbbra is a Brexittel kapcsolatos hírek mozgatják, ahogy közeledik a sorsdöntő parlamenti szavazás.

Még mindig nem gyújtotta be a rakétákat a forint


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium