Most éppen megint gyengül a dollár

2019. január 11. 08:29    
nyomtatás
 
Péntek reggelre megint gyengülésbe kapcsolt a dollár az euróval szemben, miközben a forint piacán továbbra sem látunk nagy mozgást. Egyelőre a feltörekvő piacokon sem látunk nagy kilengéseket, csendesen indul a nap a devizapiacon.


Kismértékben erősödött péntek reggelre a forint az euróval szemben, így 321,26-nál jár a jegyzés, ezzel továbbra is a hetek óta tapasztalható szint határozza meg a jegyzést. A dollárral szemben 278,67-nél jártunk, míg az angol font 355,5 forintba került.

Most éppen megint gyengül a dollár


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is leheletnyi elmozdulással kezdték a napot, miközben a feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékos gyengülést mutat a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont kismértékben erősödni tudott. Ebből is az látszik, hogy egyelőre csendesen indul a nap a devizapiacon, még a máskor volatilis feltörekvő piaci eszközök is alig rezdülnek.

Az euró-dollár árfolyamban komoly ingadozást láttunk az utóbbi napokban, gyakran fordult a hangulat. Ma reggelre épp megint a dollár esése került sorra, az 1,153 körüli árfolyam 0,3 százalékkal magasabb a tegnapinál.

Most éppen megint gyengül a dollár


A ma megjelenő makroadatok közül említést érdemel a délelőtt érkező ZEW hangulatindex, majd a nap második felében az amerikai inflációs statisztika okozhat piaci mozgásokat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium