Nagyot ment tegnap a forint - Jöhet a további erősödés Percről-percre

2019. augusztus 9. 10:25    
nyomtatás
 
Csütörtök reggel még az volt a kérdés, át tudja-e vinni a forint a 325-ös szintet, aztán mindenkire rácáfolva könnyedén győzte le a lélektanilag fontos határt és ezzel egy fontos trendvonalon is átment a forint az erősödés irányába. Utóbbi afelé mutat, hogy tovább erősödhet a forint, igaz nagy kérdés, hogy erre a nemzetközi befektetői hangulat ingadozása alkalmat ad-e.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Jöhet a további erősödés 2019.08.09 10:25

A forint a tegnapi erősödéssel és azzal, hogy ma reggel stabil volt, azt bizonyította, hogy sikerült tartósan az alábbi grafikonon berajzolt emelkedő trendvonalat letörnie. Ez a technikai elemzés szabályai alapján további forinterősödés felé mutat. Ha ez így lesz, akkor a következő fontosabb támasz szint az EURHUF-ban a 322-es szint lehet, ott húzódik a 200 napos mozgóátlag. Amennyiben újra a gyengülés felé mozdulna a forint, a 328-as minapi tetőt érdemes figyelni az árfolyamban. Reggel óta egyébként már volt egy kb. 30 filléres forintgyengülés, azaz a 324-es szintet egyelőre nem tudta még elérni a forint.

Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne? 2019.08.09 08:45

Péntek reggel 324,2 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A tegnap nagy erősödés 326 közeléből hozta le egészen eddig az euró árfolyamát. Látszólag semmi oka nem volt a forintnak a jó teljesítményre, elsősorban a nemzetközi hangulat mozgatta az árfolyamot, a befektetők megint félretették kicsit az aggodalmaikat. Persze az utóbbi hetek ingadozásából kiindulva ez a hangulat bármikor újra megváltozhat a forint ellenében. A dollárral szemben most 289,74-nél járunk, míg az angol font 351,7 forintba kerül.

Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, de a forint az utóbbi napokban egyértelműen felülteljesítő volt, hiszen a versenytársak minimális gyengülése mellet egy százalékkal erősödött az elmúlt egy hétben. A feltörekvő piacokon a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimális erősödéssel kezdett.

Az euró-dollár árfolyam tegnap este megint 1,12 alá bukott, vagyis a dollárnak sikerült kicsit erősödnie, de egyelőre nem látszik, mitől lehetne ez tartós. Ma reggel megint inkább az euró mutat minimális erősödést, így 1,1187-nél jár a jegyzés. A japán jen további 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig stagnálással kezdte a napot.

Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium