Nem tartott sokáig a dollár ereje a Fed döntése után Percről-percre

2018. június 13. 21:01    
nyomtatás
 
Első reakcióként erősödött a dollár a Fed 25 bázispontos kamatemelése után, de ez a hatás nem sokáig tartott.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Vissza is adta erősödését a dollár 2018.06.13 21:01

A dollár 1,1778-ig gyengült vissza az euróval szemben, ez 0,3%-kal magasabb a keddi szintnél, gyakorlatilag itt jártunk a kamatemelés előtt.

A forint nem nagyon érezte meg a lépést 2018.06.13 20:13

A forintot is félhettük a jegybanki döntéstől, de egyelőre minimális hatása volt a magyar devizára: most 320,7 körül jár az euró jegyzése, ami 0,3%-os forintgyengülést jelent keddhez képest, de ezt már a nap első felében összeszedte a magyar fizetőeszköz.

Megvették a dollárt 2018.06.13 20:11

A vártnak megfelelő döntés után azonnal erősödésbe kapcsolat az amerikai deviza, bár ez eddig csak arra volt elég, hogy a korábbi hátrányát ledolgozza. Jelenleg 1,175 körül jár az euró-dollár jegyzés, akárcsak kedden. Jerome Powell szavai azonban még hozhatnak mozgást a következő percekben.

Itt a döntés: gyorsíthat a kamatemelésen Amerika 2018.06.13 20:08

A vártnak megfelelően 25 bázisponttal emelte a kamatot szerdán a Fed, de ami ennél fontosabb, már négy emeléssel számolnak idén.

tovább a cikkhez...

Pár éve temették őket, ma mindenkit lepipálnak - Mi történt a szomszédunkban? 2018.06.13 19:20

Az év eleje óta 7,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben az ukrán hrivnya, ezzel talán meglepetésre a világ legjobban teljesítő devizája - hívja fel a figyelmet a Bloomberg. Pedig az ország keleti felén még ma is háborús helyzet uralkodik, néhány éve pedig negatív példaként mutogattak Ukrajnára.

tovább a cikkhez...

321 alatt várja a forint a Fed bejelentését 2018.06.13 18:24

Szerdán kora este 320,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,3 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 271,9-nél jártunk, míg az angol font 363,88 forintot ért.

321 alatt várja a forint a Fed bejelentését

A forint ma is alulteljesítő, hiszen a fontosabb régiós versenytársak közül a lengyel zloty 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben, míg a cseh korona minimális gyengülést mutat keddhez képest. A feltörekvő piacokon megint a török líra gyengülése emelkedik ki, a jelek szerint azzal mozog együtt a forint is. A líra este 0,7%-os gyengülésben volt a dollárral szemben.

321 alatt várja a forint a Fed bejelentését

Az euró-dollár jegyzésben egyelőre emelkedést látunk, az euró 0,3%-kal erősödik tegnaphoz képest, így 1,1783-nál jár az árfolyam. A befektetők többsége azonban már a Fed magyar idő szerint este nyolckor érkező döntésére várhat, mely akár éles fordulatot is hozhat a piacon. A 25 bázispontos kamatemelést szinte biztosra vehetjük, a fontosabb kérdés az lesz, milyen kilátásokat fogalmaz majd meg az amerikai jegybank.

321 alatt várja a forint a Fed bejelentését

Rázós napok elé nézhet a forint - Jön a rekord gyenge árfolyam? 2018.06.13 18:05

Fontos jegybanki döntések jönnek a következő egy napban: ma este előbb a Fed, majd holnap az EKB dönt a kamatokról és a jövőbeli lépésekről. A magyar jegybank szerencsés helyzetben van, mert az amerikai és európai jegybankok döntése után küldhet üzenetet a piacnak - véli Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője, aki szerint a forint szempontjából is lényeges napok jönnek.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium