Nem tartott sokáig a forint erősödése, megint célkeresztbe került a 330-as euró Percről-percre

2019. augusztus 5. 08:55    
nyomtatás
 
A múlt héten próbált erősödni a forint, de nem tartott sokáig a korrekció, a hétvége előtt már ismét a 328-at kezdte támadni az euró. Innen futunk neki a hétnek, vagyis megint a tavaly nyáron látott 330 feletti csúcs kerülhet veszélybe. Közben a dollár visszafordult a nagy erősödés után, nem tudta átvinni az 1,10-et az euróval szemben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Rekordszintre gyengült a jüan 2019.08.05 08:55

A hétfői kereskedésben a lélektani 7-es szint fölé került a jüan/dollár árfolyama, jelezve, hogy Peking tolerálja a fizetőeszközének gyengülését a kereskedelmi háborús nehézségek közepette - írja a Reuters. Az onshore árfolyam a pénzügyi válság óta, az offshore jegyzés pedig még soha nem járt ilyen gyenge szinten.

tovább a cikkhez...

Nem tartott sokáig a forint erősödése, megint célkeresztbe került a 330-as euró 2019.08.05 08:42

Hétfő reggel 327,67-nél kezd a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett péntek estéhez képest. A következő napokban a csütörtök reggel érkező inflációs adat mozgathatja meg a piacot. Az MNB várakozásai szerint az év második felében fokozatosan 3 százalék környékére mérséklődik majd az áremelkedési ütem. A forint a dollárral szemben 294,5 körül kezdi a hetet, míg az angol font 356,8 forintba kerül.

Nem tartott sokáig a forint erősödése, megint célkeresztbe került a 330-as euró

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is mérsékelt gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra fél százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,8 százalékot veszített.

A nemzetközi devizapiacon a nap legfontosabb híre, hogy Kína hagyta 7 fölé gyengülni a jüant a dollárral szemben, amire több mint tíz éve nem volt példa. Az ázsiai ország vélhetően ezzel akar visszavágni az USA-nak az újabb kereskedelmi háborús fenyegetésért, vagyis a jelek szerint alakul a devizaháború a két nagyhatalom között. Az euró-dollár árfolyam a múlt heti Fed-döntés után nagyot esett, az 1,10-et is megközelítette a dollár, majd onnan fordult most vissza, hétfő reggel 1,1124 körül járt, ami 0,1 százalékos emelkedést jelentett péntekhez képest. A kínai hírek hatására a japán jen tudott jelentősen erősödni, több mint fél százalékot javított a dollárral szemben.

Nem tartott sokáig a forint erősödése, megint célkeresztbe került a 330-as euró

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium