Pár év, és a devizákkal is robotok fognak kereskedni

2018. február 8. 09:42    
nyomtatás
 
Ma még csak tízből egy devizakereskedő használ algoritmusokat, de a következő években nőhet ezek elterjedtsége - állapítja meg a Greenwich Associates elemzése, melyet a Bloomberg idéz.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A részvénypiacon már sokkal elterjedtebb a robotalapú kereskedés, mint a devizák esetében, pár éven belül azonban az utóbbi piac is elkezdhet felzárkózni - véli David Stryker, a Greenwich Associates szakértője. A cég most megjelent elemzése szerint a nagy intézményi befektetőknél már ma is nagyobb az algoritmusok elterjedtsége, négyből egy használja közülük a devizapiacon is.

Stryker szerint hamarosan a többi devizapiaci szereplő is rá fog jönni, milyen előnyei vannak az algoritmus-alapú kereskedésnek, ezért a jövőben a sikerhez nélkülözhetetlen lesz ennek a technikának alkalmazása. A szereplők hatvan százaléka már most is úgy gondolja, hogy a robotokkal való kereskedés költséget takarít meg, ez pedig a szigorodó szabályozással együtt ebbe az irányba terelheti a piacot.

(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium