Pár éve temették őket, ma mindenkit lepipálnak - Mi történt a szomszédunkban?

2018. június 13. 19:20    
nyomtatás
 
Az év eleje óta 7,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben az ukrán hrivnya, ezzel talán meglepetésre a világ legjobban teljesítő devizája - hívja fel a figyelmet a Bloomberg. Pedig az ország keleti felén még ma is háborús helyzet uralkodik, néhány éve pedig negatív példaként mutogattak Ukrajnára.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Ha megkérdeznénk az embereket, melyik 2018 legjobban teljesítő devizája eddig, akkor valószínűleg kevesen tippelnének az ukrán hrivnyára. Keleti szomszédunkról ugyanis az utóbbi években nem az a kép alakult ki, hogy rohamosan fejlődik. Ráadásul már egy éve befagyott az IMF mentőcsomagja is, a múlt héten pedig kirúgták az ország pénzügyminiszterét, de a jelek szerint ez sincs nagy hatással az árfolyamra, az év eleje óta a feltörekvő piacok gyengélkedése ellenére is szárnyal a hrivnya.

Pár éve temették őket, ma mindenkit lepipálnak - Mi történt a szomszédunkban?


Persze így is vannak gondok Ukrajnában: a devizatartalék továbbra is alacsony, a korrupció még mindig komoly gondot okoz, az adósság pedig magas. Ennek ellenére a befektetők a jelek szerint még nem "találták meg" a hrivnyát, amiben szerepe lehet annak is, hogy más feltörekvő devizákhoz képest a relatív helyzet nem annyira rossz, a török vagy az argentin szituáció például még kedvezőtlenebb.

A Bloomberg cikke szerint tavaly ősz óta 550 millió dollárnyi forró tőke áramlott az ukrán piacra, amiből 200 millió dollár más feltörekvő piacokról kerülhetett átcsoportosításra. Ez a spekulatív tőke erősítette a hrivnyát az utóbbi időszakban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium