Rákapcsolt a font, de az izgalmak csak most jönnek Percről-percre

2019. március 12. 09:38    
nyomtatás
 
Erősödött kedd reggelre a font miután talán sikerült áttörést elérni a hétfő éjszakai Brexit-tárgyalásokon. A ma esti szavazás kimenetele továbbra is kérdéses, így várhatóan napközben is az ezzel kapcsolatos hírek mozgatják majd az árfolyamot. A forint egyelőre minimális elmozdulással kezdett, a nemzetközi hírektől függően továbbra is a 315-ös kulcsszintre kell figyelni.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Hullámvasútra tehetik a fontot ma este - Zuhanás vagy erősödés is jöhet 2019.03.12 09:38

Nagyjából tíz százalékos sávban mozoghat az angol font a ma esti Brexit-szavazás függvényében - írja a Bloomberg elemzői vélemények alapján. Egyelőre a piac kedvezően értékeli a hétfő esti pozitív elmozdulást a tárgyalásokon, ennek köszönhető az angol deviza ma reggeli erősödése.

tovább a cikkhez...

Rákapcsolt a font, de az izgalmak csak most jönnek 2019.03.12 08:59

Kedd reggel 315,6 körül járt a forint, ez szinte hajszálra megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Ezzel továbbra is az utóbbi hetekben kialakult 315-316-os szűk sávban mozog a forint, a 315-ös kulcsszintet egyelőre nem tudja tartósan megugrani, de a gyengülés mellett sem szólnak egyelőre érvek. A következő napokban elsősorban a nemzetközi hírek mozgathatják a forint árfolyamát is, a hazai pályán egyelőre nem számítunk olyan hírre, adatra, ami jelentős mozgást hozhatna. A dollárral szemben 280,27-nél jár a magyar deviza, míg az angol font 370,6 forintba került.

Rákapcsolt a font, de az izgalmak csak most jönnek

A régióban a lengyel zloty stagnálással nyitott, míg a cseh korona 0,1 százalékos gyengülést mutat az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacokon a török líra minimális javulással kezdte a napot, a dél-afrikai rand pedig 0,4 százalékkal erősödött.

A dollár a múlt héten erősödött az euróval szemben, áttörte a korábban fontosnak számító 1,13-as szintet, azóta is alatta van. Kedd reggel 1,1265 körül járt a jegyzés, ami 0,15 százalékkal volt magasabb a tegnap estinél. Közben a japán jen 0,15 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Rákapcsolt a font, de az izgalmak csak most jönnek

Az angol font szempontjából a piac kedvezően értékelte, hogy tegnap este talán áttörést sikerült elérni Brexit-ügyben, bár egyelőre még értékelik a jogászok Theresa May és Jean-Claude Juncker egyezségét. A hírre mindenesetre a font 0,65 százalékkal erősödött reggelre a dollárral szemben, de várhatóan komoly mozgások lehetnek napközben is az esti parlamenti szavazás előtt.

Rákapcsolt a font, de az izgalmak csak most jönnek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium