Szárnyakat kapott a dollár, esik a forint Percről-percre

2018. október 8. 10:44    
nyomtatás
 
Pénteken megint érezhetően gyengült a forint az euróval szemben, így a hétfői napot a lélektanilag fontos 325-ös szintnél indítja a jegyzés. A befektetőket továbbra is az amerikai hozamszintek alakulása aggaszthatja leginkább, ez további csapást jelenthet a feltörekvő piacok számára. Délelőtt a dollár erősödésével párhuzamosan estek a feltörekvő piaci devizák.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Menetel a dollár 2018.10.08 10:44

A dollár jelentősen erősödött a vezető devizákkal szemben, párhuzamosan az amerikai kötvényhozamok elmúlt napokban látott emelkedésével. Hétfőn délelőtt már 1,15 alatti euró/dollár jegyzéseket látunk, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a devizapár kikerül a korábban megszokott 1,15-1,18 közötti sávjából.

Mindeközben a forint is gyengült, a reggeli 325 körüli jegyzések után 325,4-es szintet láthatunk az euróval szemben, ami közel 0,2%-os gyengülésnek felel meg.

A forint esésének és a dollár erősödésének hatására a dollár/forint kurzus 283,4-es szintre került, ami 0,5%-os esésnek felel meg.

325-nél kezdi a hetet a forint 2018.10.08 08:23

Hétfő reggel 325-nél állt a forint az euróval szemben, ez 0,05 százalékkal volt magasabb a péntek esti árfolyamnál. A hétvége előtt egyébként már érezhetően gyengült a magyar deviza, a péntek reggeli 324 közeli szintről 325,2-ig emelkedett az euró ára. Ennek köszönhető, hogy most a lélektanilag fontos 325-ös szintnél indítja a hetet a forint. A dollárral szemben 282,5 körül jártunk, míg az angol font 370 forintba került.

325-nél kezdi a hetet a forint

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon a török líra fél százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,45 százalékot esett.

A dollár a múlt héten 1,15-ig erősödött az euróval szemben, korábban rendre innen fordult a jegyzés, most egyelőre úgy tűnik, hogy kivár itt az amerikai deviza. Vagyis fogalmazhatunk úgy, hogy kulcsszintnél van a dollár, ha innen tovább tud menni, akkor további tér nyílhat meg lefelé. A hétfői napot 0,1 százalékos javulással kezdi a dollár, így 1,15076-nál jár az euró-dollár árfolyam. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak az angol font.

325-nél kezdi a hetet a forint

Igazán fontos makroadat ma nem jelenik meg, ráadásul az amerikai piacok ki sem nyitnak ma Kolombusz napja miatt. Itthon a szeptemberi államháztartási egyenlegre lesz érdemes figyelni délelőtt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium