Tartja magát 325 alatt a forint - Eltűnt a mélypont réme?

2019. augusztus 12. 08:28    
nyomtatás
 
Múlt heti erősödésével eltávolodott a forint a kritikus 330 körüli történelmi mélypontjától, a hétfői napot is 325 alatt kezdi a magyar deviza. A következő hetekben is a jegybankok politikájával kapcsolatos várakozások mozgathatják a hangulatot a nemzetközi piacon, ez pedig a forintra is hatással lehet.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Hétfő reggel 324,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a péntek esti árfolyammal. A magyar deviza a múlt hét második felében tudott érezhetően erősödni, így eltávolodott a tavaly nyáron látott 330,8-as mélypontjától. A következő napokban elsősorban a szerdán megjelenő GDP-adat mozgathatja a hangulatot, bár nem valószínű, hogy komoly hatással lenne a forint árfolyamára. A dollárral szemben most 289,5 körül járunk, míg az angol font 348,84 forintba kerül.

Tartja magát 325 alatt a forint - Eltűnt a mélypont réme?


Egyelőre a régióban sincs nagy mozgás, a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,6 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékot veszített.

Az euró-dollár árfolyamban az utóbbi időszakban alig látni jelentősebb mozgást, 1,12 körül stagnál a jegyzés ma reggel is, ami minimális euróerősödést jelent péntekhez képest. A következő hetekben várhatóan továbbra is a nagy jegybankok politikájával kapcsolatos várakozások határozzák majd meg a hangulatot, szeptemberben előbb az EKB, majd pár nappal később a Fed jelenthet be további lazítást a szakemberek szerint. Vagyis egyelőre kivárás jellemzi a piacokat a következő hetekben. A japán jen a múlt héten érezhetően erősödött miután romlott a hangulat a piacokon, így felértékelődött menedékdeviza szerepe. Hétfő reggelre további 0,3 százalékos javulást látunk, miközben az angol font 0,2 százalékkal erősödött.

Tartja magát 325 alatt a forint - Eltűnt a mélypont réme?


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium