Tud még 308 alá is menni a forint?

2018. január 5. 08:24    
nyomtatás
 
Péntekre újabb lélektani szinthez érkezett a forint árfolyama, hiszen már nem a 310-es szintet kell figyelni, hanem az lesz a kérdés, hogy sikerül-e tovább erősödni 308 alá. A nemzetközi devizapiacon nem látunk jelentős mozgást, a japán jen gyengül érezhető mértékben.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Reggel a forint 308,2 körül járt az euróval szemben, ez minimális, 0,05 százalékos forintgyengülést jelentett csütörtökhöz képest. Az utóbbi napokban eleinte a 310-es szinttel birkózott a forint, majd az év elején nagy lendülettel át is vitte azt, így mostanra már az a kérdés, sikerül-e 308 alá is erősödnie a magyar devizának. Ha a 307-et is megközelíti a jegyzés, akkor az tavaly szeptember óta nem látott csúcs lehetne a forint szempontjából.

Tud még 308 alá is menni a forint?


A dollárral szemben 255,5-ig gyengült a forint, míg a svájci frank 262 forintba került. A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel, a cseh korona pedig minimális gyengüléssel kezdte a napot.

A feltörekvő piacon az orosz rubel minimális elmozdulással kezdte a napot, a török líra 0,15%-kal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén 0,1 százalékos lecsorgással nyitott.

Az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős mozgást, 1,20 felett megtorpant az európai deviza erősödése, most 1,2065 körül jár éppen. A japán jen reggelre 0,3%-kal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,05%-kal erősödött.

Tud még 308 alá is menni a forint?


A ma megjelenő makroadatok közül ki kell emelni az amerikai munkaerőpiaci statisztikát, melyből kiderül, hogyan változott a foglalkoztatottak száma decemberben, és hogyan alakult a munkanélküliségi ráta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium