Újabb lépést fontolgat Kína Amerika ellen

MTI, Portfolio
2018. április 9. 11:20    
nyomtatás
 
A kínai vezetés azt fontolgatja, hogy a kereskedelmi háború újabb lépéseként fokozatosan leértékeli a jüant - értesült a Bloomberg. Az intézkedés egyelőre csak terv, elemzéseket készítettek a témában, konkrétumokról egyelőre nem hallani.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A kínai vezetés egy kétlépéses elemzést vizsgál jelenleg a jüan árfolyamának fokozatos leértékeléséről. Az Egyesült Államokkal kirobbant külkereskedelmi vita rendezésében a nyomásgyakorlásként alkalmas eszközök egyikének tekintik a leértékelést.

A szóban forgó tanulmány tartalmában járatos bennfentes források hétfőn arról tájékoztatták a Bloomberg üzleti hírügynökséget, hogy a dokumentum foglalkozik ugyan a jüan leértékelésének lehetséges következményeivel, abból azonban még nem következik, hogy a leértékelést meg is valósítják, mivel ahhoz legmagasabb szintű kormányzati döntésre lenne szükség.

Az elemzés első része azzal foglalkozik, hogyan tudná Kína a jüan árfolyamát használni a kereskedelmi háborúban, a második része pedig azt vizsgálja, mi történne, ha az ország a leértékeléssel próbálná ellensúlyozni a kereskedelmi háború kárait. Ha a leértékelés mellett döntenek, akkor azt a kínai legfelsőbb vezetésnek is jóvá kell hagynia - írja a Bloomberg.

Ugyan egy leértékelés versenyképesebbé tehetné a kínai exportot, de eközben támadási felületet is nyújtana, hiszen Donald Trump joggal nevezhetné deviza-manipulátornak az országot. Emellett a kínai cégeknek nehezebbé válna külső adósságukat finanszírozni, illetve visszalépést jelentene ez a rugalmasabb árfolyamrendszer felé való úton, melyen az utóbbi években elindult Kína.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium