Előfizetői tartalom

Keringőre hívja a spekulánsokat a törökösödő MNB

Portfolio
Az MNB szembemegy az autópályán. Törökösödik a magyar jegybank. Felhívás keringőre. Furcsa kommunikáció. Ezeket mondták a Portfolio által megkérdezett közgazdászok annak kapcsán, hogy a forint történelmi mélypontra süllyedt, és az MNB ezt gyakorlatilag végignézte. Szerintük az MNB megpróbálhatja kiülni a vihart, de könnyen lépéskényszerbe kerülhet. De van olyan elemző is, aki szerint a befektetők fejjel mennek a falnak.

A forint napról napra kerül új történelmi mélypontra, péntek délután már 330 feletti jegyzéseket is láthattunk, így megkérdeztük a hazai elemzőket, hogy lépnie kellene-e a jegybanknak.Mikor kell beavatkoznia az MNB-nek?Suppan Gergely, a Takarékbank vezető közgazdásza szerint csak akkor kell beavatkoznia az MNB-nek, ha már egyértelműen megjelenik az inflációban a forint esése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés