Már 150 török vásárolta be magát Magyarországra

2016. szeptember 24. 10:07    
nyomtatás
 
Nem csak nálunk létezik a letelepedési kötvény intézménye, a régióban azonban a bolgároknál majdnem kétszer annyit kell fizetni a szabad letelepedésért, mint Magyarországon. Éppen ezért nem véletlen, hogy hazánk már több mint kétezer ilyen kötvényt adott el, amiből 150-et törökök vettek meg - derül ki egy török lap cikkéből.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A világgazdaság problémái miatt sok ország bajban van azzal, hogy külföldi befektetőket vonzzon be, ezért többen is ahhoz a módszerhez folyamodnak, hogy letelepedést biztosítanak bizonyos összeg fejében - olvasható a dailysabah.com című törtök lap cikkében. Az újság Magyarország esetében kiemeli, hogy miközben nem akar menekülteket beengedni, a munkaerőhiány miatt külföldi munkaerőre szorulna.

A régiós versenyben jól áll a magyar letelepedési kötvény, hiszen a Daily Sabah cikke szerint miközben nálunk 300 ezer euróért lehet állampolgárságot venni, Bulgáriában ugyanezért 512 ezer eurót kell fizetni. Az így megvett állampolgárság egészségügyi és oktatási ellátással is jár az adott országban, emellett szinte mindenhol segítik a beilleszkedést - mondta a török lapnak Sevki Akaydin, a Yeni Bir Hayat nevű cég igazgatója. A vállalat a világ több országába közvetít letelepedési kötvényeket, illetve ad tanácsot azoknak, akik Törökországban ilyen állampapírt akarnak venni.

Az üzletember kiemelte, hogy Magyarország eddig mintegy kétezer letelepedési kötvényt értékesített, amiből 150-et vehettek meg törökök. Eközben Bulgáriában a jóval drágább program 500 embert vonzott a világból, közülük 35 volt török.


Akaydin arról is beszélt, hogy 300 ezer euróért cserébe négy héten belül valaki állandó lakcímet jelenthet be Magyarországra, amivel máris szabadon utazhat a Schengen-övezetben. Ezt követően az érintettek hét év után kérvényezhetnek magyar állampolgárságot és állandó EU-útlevelet. További fontos előny, hogy a letelepedési kötvénymegvásárlása után az érintett családja is Magyarországra költözhet és ugyanúgy megilleti az ingyenes egészségügy és oktatás. Ha pedig a befektető a hétéves időszak végén állampolgárságért akar folyamodni, akkor további feltétel az alapfokú magyar nyelvtudás. Akaydin kiemelte, hogy az előnyök mellett a befektető öt év után visszakapja a befektetett pénzét, erre az állam garanciát vállal.

Magyarországon egyre több kritika éri a letelepedési kötvényeket, hiszen az utóbbi években a közvetítő cégek több milliárd forintos nyereséget tettek zsebre. legutóbb a csütörtöki Kormányinfón kapott ezzel kapcsolatban kényes kérdést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki be is jelentette, hogy még az idén megvizsgálja a kormány a letelepedési kötvény intézményét.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium