Előfizetői tartalom

Gyengült az euró

Portfolio
Igen megzavarodtak tegnap a devizapiaci szereplők az ECB hirtelen kamatvágásának hatására. Az euró keresztárfolyama a dollárral szemben 89.21 centig emelkedett az első eufórikus hullámban, azonban az erősödés csak átmeneti volt és az euró 88 cent alá gyengült. A nap végén, illetve a kora reggeli órákban 88.07 cent körül folyt a kereskedés.

Az erősödés megfordulását és az eredeti szinthez képest gyengébb árfolyamot elemzők szerint az indokolhatta, hogy az ECB a kamatszint csökkentésével hitelességében okozott kárt. A bank vezető tisztségviselői eddig konzekvensen ragaszkodtak a kamatok szinten tartásához az elsődleges prioritásként kezelt infláció miatt. A bank politikáját a tények tükrében azonban igen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés