Előfizetői tartalom

Még mindig tud gyengülni a forint

Portfolio
Még mindig tud gyengülni a forint. A piac a hét elején már kissé megnyugodni látszott, azonban a fennmaradó bizonytalanság nem volt alaptalan, a külföldiek tovább adták a hazai devizát. Pánikhangulatról továbbra sem lehet beszélni, a forintgyengülés továbbra is viszonylag kis forgalom mellett következett be. A hatások döntően most a lengyel piacról gyűrűztek át.

A nyitás utáni kereskedésben a forint -5.8%-ra mozgott a sávközéptől a tegnap délutáni -8% feletti szintekkel szemben. Az inflációs adat után kissé megnyugodni látszott a piac, azonban továbbra is számottevő a bizonytalanság. A forintpiacon Geistbühl Mihály, az Erste Bank devizakereskdője szerint a forint ellen spekulálók egyre kevesebben vannak, a hazai bankok nem igazán mernek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés