Előfizetői tartalom

Kamatcsökkentés várható a mai FED ülésen

Portfolio
A mai napon ülésezik a FED Nyíltpiaci Bizottsága, ahol az elemzők és a piac megítélése szerint is kamatcsökkentési lépés várható. A piac a 25 bp-os kamatvágást szinte biztosra veszi, ugyanakkor nem zárható ki - bár sokkal kisebb a valószínűsége -, hogy egy újabb agresszív lépéssel - 50 bp - a FED pontot tehet idei kamatcsökkentési ciklusára.

A FED az idei évben már 6 alkalommal, összesen 275 bp erejéig csökkentette irányadó rátáit. Az év elején a federal funds rate még 6.5%-on állt, melyet június végére 3.75%-ra mérsékeltek. Greenspan legutóbbi beszédében továbbra is a növekedés oldalán látta a jelentősebb kockázatokat az árstabilitással szemben. A gazdaság bővülésének lassulása következtében fellépő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés