Előfizetői tartalom

Fertőzött dollár

Portfolio
Bár a reggeli órákban csak kisebb gyengülést mutatott a dollár, a napokban az árfolyam számottevően gyengülhet az euróval szemben az anthrax okozta fertőzések miatt az USA-ban.A legutóbbi jelentések szerint legalább 12 amerikai állampolgár fertőződött meg a baktériummal. A fertőzések is mutatják, hogy az USA a hatalmas katonai erő ellenére is igen sérülékeny a belső támadásokkal szemben.

Az emberek a fertőzéstől való félelemek miatt várhatóan még kevésbé mennek majd közterületekre, nagyobb bevásárlóközpontokba, a fogyasztási motívum gyengülhet a megtakarítási rovására. Ez a gazdaság általános teljesítményének a visszaesését is jelenti a keresleti oldal beszűkülése miatt. Az előbbiek természetesen az egész amerikai gazdaságot, illetve a dollárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés