Előfizetői tartalom

60 mrd USD-s argentín adósságcsere

Portfolio
60 mrd USD értékű kötvényáállomány cseréjére készül az argentín kormány. A mostani akcióval a belföldi hitelezőket célozzák, a külföldi befektetők számára előkészített konstrukciót várhatóan a következő napokban jelentik be. Az új kötvények kamatozása mindössze harmada lesz a régi adósságnak, lejárata pedig 3 évvel hosszabb. A most bejelentett adósságcsere gyakorlatilag a fizetésképtelen állapot elismerését jelenti a kormány részéről.

Argentína külső kötvényadóssága 95 mrd USD-re rúg, a kormányzat ezt a mennyiséget közel felére igyekszik lecsökkenteni a kötvénycserékkel. Elemzői számítások szerint ez az a szint, ahol az adósságszolgálat terhei nem elviselhetetlenek a dél-amerikai ország számára. Az új kötvények kamatozása mindössze 7% lesz a régi papírok 24%-os kuponjaival szemben. A kötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés