Előfizetői tartalom

Gyengült a dollár a kamatvágás után

Portfolio
Nem okozott eufóriát a dollárpiacon a FED tegnapi kamatcsökkentése. A zöldhasú árfolyama inkább az értékvesztés irányába fordult a jennel és az euróval szemben is. A gyengülés oka, hogy a kamatcsökkentés ellenére sincs a piac meggyőződve arról, hogy az USA-ban néhány hónap múlva ismét gyors gazdasági növekedés veheti kezdetét.

A FED 50 bp-os kamatvágása mindenképpen javítja a vállakozások, a háztartások finanszírozási feltételeit, ugyanakkor kérdéses, hogy ez elegendő-e az általánosan kedvezőtlen üzleti és fogyasztói bizalom ellentételezésére. A piac többsége egyelőre nincs erről meggyőződve, a FED közleménye is elsősorban a negatív kockázatokat tartja dominánsnak az eddigi igen drasztikusnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés