Előfizetői tartalom

Nőhet a magyar kötvények részeránya az EMBI+ indexben

Portfolio
Az argentín csődhelyzet miatt a J. P Morgan amerikai befektetési bank az általa számított EMBI+ index szerkezetének átalakítását tervezi. A latin-amerikai ország gyakorlati fizetésképtelensége miatt kiveszik az argentín kötvényeket az indexből (a most tervezett adósságcsere új kötvényei sem kerülnek be az indexbe), mely az egyéb indexalkotó kötvények relatív arányának megemelkedését okozza.

Az argentín adósságpapírok aránya korábban domináns volt az indexen belül, míg a jelenlegi súlyuk 16%-ot tesz ki. Az argentín rész "eltűnése" leginkább az orosz és a brazil kötvénytulajdonosoknak kedvez, ugyanis ezek szerepelnek még jelentősebb súllyal az indexben. Az átsúlyozódás miatt természetesen a közép-európai régió, így hazánk fontossága is némileg emelkedhet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés