Előfizetői tartalom

3 külföldi elemzői várakozás mai kamatdöntés előtt - lesz egyáltalán kamatcsökkentés?

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa (MT) valószínűleg nem fogja csökkentei irányadó, 7%-on álló rátáját a mai kamatmeghatározó ülésén - írja mai elemzésében a koppenhágai Danske Bank szakértője. A forint a mai 25 bp-os várt kamatcsökkentés után is stabil maradhat - véli a svéd Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) elemzője. A mai 25 bp-os vágást még további 2 hasonló lépés követheti az idei év során - írja mai elemzésében a francia Calyon bank szakértője. A portfolio.hu, illetve a Reuters múlt heti elemzői konszenzusai egyértelműen arra utaltak, hogy 25 bp-os kamatcsökkentésre számít a piac csaknem egésze.

Kapcsolódó cikkünk2005.07.13 14:08Portfolio.hu-poll: hétfőn újabb 25 bp-os kamatcsökkentés - mekkora forintgyengülés várható év végéig?A Danske Bank elemzője, Christian Vincens álláspontja szerint azért maradhat ma változatlanul a magyar kamatszint, mivel a fogyasztói infláció júniusban a várakozásokat meghaladta (melyben részben az élelmiszerárak emelkedése játszott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái